Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona cykoria zyskuje słodki smak i jest soczysta!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Cykorie przekroiłam na pół i wycięłam głąby.
Najpierw je obsmażyłam od zewnętrznej strony na samym oleju sezamowym, potem dałam na patelnię sos i obróciłam cykorie. Podsmażyłam chwilę do zeszklenia cykorii. Sos powinien mieć element słony i słodki i umami- jak sos sojowy z miodem i sosem rybnym. Lub podobna kombinacja.
Smacznego :)