Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią nie powinno go zabraknąć w naszych domach.Ochroni organizm przed infekcjami, pomoże zwalczyć przeziębienie. Dostarczy mnóstwo witaminy C i witamin z grupy B. Zawiera sporo związków mineralnych takich jak: wapń, potas, żelazo, miedź, magnez i fosfor.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 78
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1664
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 699
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 78
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1664
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 699
Składniki
Owoce umyć, wytrzeć do sucha i zetrzeć na tarce. Część starłam na najmniejszych oczkach i część na grubych. Układać warstwami w słoikach, przesypując każdą warstwę cukrem. Słoiki zakręcić, ustawić w ciemnym miejscu na tydzień. Od czasu do czasu słoikami wstrząsać by ułatwić rozpuszczenie cukru. Z każdym dniem, soku będzie coraz więcej, więc należy go systematycznie zlewać. Przelać do butelek i trzymać w lodówce lub zapasteryzować. W ten sposób otrzymamy sok w najczystszej postaci.