Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na lekki, zdrowy, aromatyczny i bardzo smaczny sos na bazie jogurtu greckiego z dodatkiem świeżej bazylii i czosnku - idealny do ryb, sałatek i kanapek :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Listki bazylii delikatnie siekamy. Do miseczki dodajemy jogurt grecki, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, posiekaną bazylię i zakwaszamy delikatnie sokiem z cytryny. Całość doprawiamy cukrem brzozowym oraz solą i dokładnie mieszamy. Sos odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :)