Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Składniki
Masło rozpuścić na patelni ,wsypać mąkę i smażyć na średnim ogniu 2-3 min ,tak żeby mąka się nie przyrumieniła. Dodać chrzan i smażyć 2 min. Następnie ,mieszając ,powoli wlać 120 ml wody ,wrzucić kostkę bulionową i gotować 6 min. Śmietanę rozbełtać z kilkoma łyżkami sosu i wlać do reszty. Doprawić do smaku cukrem ,solą pieprzem oraz sokiem z cytryny. Zagotować ,zdjąć z ognia.