Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie najlepszy jest serwowany z jajkami sadzonymi i ziemniakami, ale stanowi również doskonały dodatek do mięs pieczonych.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 630
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 630
Składniki
Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na wiórki na tarce o małych oczkach.
Natkę pietruszki umyć i posiekać.
Wodę zagotować, dodać do niej marchewkę i natkę, gotować przez około 5 minut.
Dodać chrzan i sól do smaku, gotować jeszcze przez około 3 minuty.
Mąkę rozprowadzić w mleku, wlać do gotującego się sosu, doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez około 1 minutę.