Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 1038
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 813
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 1038
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 813
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 113
Składniki
Cytryny sparzyć. Na drobnej tarce zetrzeć skórkę , a potem wycisnąć sok.
Cukier zagotować (75 g) z 250 ml wody , zdjąć z ognia i połączyć z sokiem cytrynowym. W metalowej misce utrzeć na białą puszystą masę żółtka (25 g) z cukrem oraz startą skórką z cytryny.
Naczynie umieścić nad parą i ubijając żółtka , cienkim strumieniem wlać lekko ostudzony syrop cytrynowy. Ubijać jeszcze chwilę , aż sos nieco zgęstnieje.