Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dłuższego czasu eksperymentowałam smakowo z sosem czosnkowym i ku mojemu zaskoczeniu przepis podany poniżej smakuje niemalże jak z pizzerii. Dodatek do pizzy, kebaba, grilla kanapek itp.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 76
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 76
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Składniki
Do miski wlewam jogurt naturalny, dodaję przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Następnie dodaję majonez i cukier. Wszystko mieszkam i ostrożnie solę smakując przy tym aby nie przesadzić. Na koniec dodaję ok. 1 łyżeczki suszonej bazylii i tyle samo oregano. Dokładnie mieszam i wstawiam do lodówki na ok. 30 min aby wszystkie składniki dokładnie się przegryzły. Możemy dodać większą ilość czosnku w zależności od upodobań.