Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybkie przygotowanie bardzo ostrego sosu pomidorowego z papryczkami chilli. Sos jest dobrym dodatkiem do kanapek, wędlin czy do pizzy. Jest bardzo aromatyczny, intensywny w smaku i przeznaczony dla osób lubiących ostre smaki ;)
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 775
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 71
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 775
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 71
Składniki
Do miseczki wlewamy wodę, ocet jabłkowy i koncentrat pomidorowy oraz mieszamy do uzyskania jednolitej, lekko gęstej konsystencji. Papryczki chilli kroimy na drobniejsze kawałki i razem z pestkami przekładamy je do miseczki. Następnie dodajemy czosnek granulowany, tymianek i zioła prowansalskie i miksujemy wszystko na gładką masę.
Kiedy wszystko jest już dobrze rozdrobnione (w szczególności papryczki chilli), sos doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i ulubionym słodkim dodatkiem: cukrem trzcinowym, stewią lub miodem. Jeszcze raz wszystko mieszamy i gotowe! Proszę uważać przy próbowaniu, bo sos jest naprawdę diabelsko ostry ;) Życzę smacznego!