Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sos jest kluczowy w uzyskaniu niepowtarzalnego smaku dania skomponowanego z natto, ryżu, i siekanego szczypiorku.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2154
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 986
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2154
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 986
Składniki
W małym rondelku mieszając doprowadzić sake, cukier i wodę do wrzenia i gotować na średnim ogniu przez minutę. Następnie dodać sos sojowy, proszek Hondashi, ocet ryżowy i mirin. Wszystko porządnie rozmieszać i doprowadzić sos do zagotowania, a następnie wystudzić. Sos dodaje się do sfermentowanej soi natto i ryżu posypanych siekanym szczypiorkiem. Można przygotować większą ilość sosu i przechowywać go w lodówce w szklanym zamkniętym słoiku.