Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sajgonki już kiedyś był. Dotychczas kupowałam gotowy sos. Teraz zrobiłam swój i wyszedł bardzo podobny.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8935
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 138
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 35
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 290
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2929
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8935
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 138
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 35
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 290
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2929
Składniki
Papryczkę chilli kroimy drobno i gotujemy w 5 szklanki wody. Dodajemy 4 łyżki cukru, 4-6 łyżek octu i 1/2 łyżeczki soli, szczyptę curry i szczyptę kurkumy. Kiedy papryczka się gotuje (ok 5 min), szatkujemy w drobne paseczki marchewkę i rzodkiew. Dodajemy warzywa do rondla, gotujemy razem 3 minuty. Rozprowadzamy łyżkę mąki ziemniaczanej w 2 łyżkach wody i zageszczamy sos. Sos przelewamy do jakiegoś naczynia. Można użytkować od razu lub pasteryzować przez 5 min. Otwarty sos przechowujemy w lodówce.
Papryczkę chilli kroimy drobno i gotujemy w 5 szklanki wody. Dodajemy 4 łyżki cukru, 4-6 łyżek octu i 1/2 łyżeczki soli, szczyptę curry i szczyptę kurkumy.
Kiedy papryczka się gotuje (ok 5 min), szatkujemy w drobne paseczki marchewkę i rzodkiew. Dodajemy warzywa do rondla, gotujemy razem 3 minuty. Rozprowadzamy łyżkę mąki ziemniaczanej w 2 łyżkach wody i zageszczamy sos.
Sos przelewamy do jakiegoś naczynia. Można użytkować od razu lub pasteryzować przez 5 min. Otwarty sos przechowujemy w lodówce.