Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj smaczny , prosty w przygotowaniu sos koperkowy, który przygotowałam do jajek na piątkowy obiad. Sos przygotujesz zaledwie w kilka chwil. Polecam
rondel, nóż, garnuszek, łyżka, widelec,
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 39
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 40
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2728
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 173
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 125
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 39
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 40
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2728
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 173
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 125
Składniki
Do rondla wlać bulion podgrzewać na średnim ogniu doprowadzając do zagotowania. Koperek po opłukaniu drobno posiekać a następnie dodać do gotującego bulionu . Doprawić pieprzem, solą do smaku , a na koniec zagęścić sos mąką rozmieszaną w śmietanie 30 % .Gotować do zgęstnienia sosu. Smacznego. Podawać do jajek, klopsików , a nawet do ryby itp.
Pyszny sos koperkowy gotowy.