Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowany sos ogrodowy to świetna alternatywa dla popularnego winegretu czy sosu czosnkowego. Sos z pewnością pozytywnie zaskoczy swoim smakiem i kremową konsystencją. Sos może wydawać się nieco gęsty, jednak w połączeniu ze składnikami sałatki, np. pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi, łączy się doskonale.
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 523
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 186
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15127
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 53
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 523
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 186
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 125
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15127
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 53
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 93
Składniki
Awokado dokładnie umyj, obierz ze skórki, usuń pestkę i pokrój na drobniejsze kawałki. Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Kolendrę opłucz w zimnej wodzie i posiekaj na bardzo drobno.
Umieść wszystkie składniki w kielichu blendera, z wyjątkiem kolendry. Zmiksuj wszystko na gładką masę. Następnie dodaj kolendrę i ponownie wszystko zmiksuj, nieco krócej niż poprzednie składniki. Zioło nie powinno w całości zostać zblendowane.
Dopraw sos solą i sokiem z limonki. Dodaj syrop klonowy lub miód. Wszystko delikatnie wymieszaj. Przed podaniem spróbuj sos i w razie potrzeby dodaj więcej soli, soku z limonki lub miodu.
Taki sos świetnie sprawdzi się do sałatki, do której możesz dorzucić prażone pestki dyni lub słonecznika. Dodadzą one chrupkości daniu.
Porcja dressingu z takiej ilości składników starczy na dwie sałatki. By dłużej cieszyć się jego smakiem, wystarczy przechowywać go w zamkniętym słoiku przez 1-2 dni.