Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tradycyjny, staropolski sos z jajek z chrzanem i dużą ilością zieleniny. Doskonały dodatek, który urozmaici smak jajek,wędlin i mięs na wielkanocnym stole. Receptura jest bardzo stara, a sos genialnie prosty i pyszny.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Składniki
Żółtka, chrzan, śmietanę i cebulę pokrojoną w kostkę miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy do tak powstałego sosu posiekany szczypior i pietruszkę oraz majonez. Przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
Całość mieszamy i na sam koniec dodajemy do sosu bardzo drobno usiekane lub utarte na drobnych oczkach tarki białko z ugotowanych jaj. Wstawiamy sos do lodówki na 2-3 godziny, aby „dojrzał”.
Sos doskonale smakuje z szynkami, pieczystym, jajkami na twardo, a nawet z rybą w galarecie, czy pasztetem!