Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tradycyjny, staropolski sos z jajek z chrzanem i dużą ilością zieleniny. Doskonały dodatek, który urozmaici i podkręci smak jajek, wędlin i mięs na wielkanocnym stole. Receptura jest bardzo stara, a sos genialnie prosty i pyszny.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 376
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14756
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 357
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 376
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14756
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 357
Składniki
Żółtka, majonez, śmietanę i sok z cytryny blendujemy na gładką masę. Dodajemy do tak powstałego sosu cebulę startą na miazgę, posiekany szczypior i pietruszkę oraz czubatą łyżkę chrzanu. Przyprawiamy solą i cukrem. Całość mieszamy i na sam koniec dodajemy do sosu bardzo drobno usiekane lub utarte na drobnych oczkach tarki białko z ugotowanych jaj. Wstawiamy sos do lodówki na 2-3 godziny, aby „dojrzał”. Sos doskonale smakuje z szynkami, pieczystym, jajkami na twardo, a nawet z rybą w galarecie, czy pasztetem!