Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sos dostałam od mojego brata, który zachwycony jego smakiem stwierdził, że muszę go spróbować. Długo się zabierałam za jego zrobienie, aż w końcu mi się udało. Mój brat dostał przepis od swojego dobrego kolegi Kacpra, a raczej od jego Mamy. Krótko mówiąc każdy kto spróbował u mnie tego sosu to z pieczonym mięsem, bądź z frytkami określał go słowem "ZAJEBISTY". Ja nie wyobrażam sobie teraz życia bez tego sosu, używam go dosłownie do wszystkiego począwszy od pieczonego mięsa, a skończywszy na hod-dogach czy frytkach.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Podane wyżej składniki miksujemy dokładnie blenderem.
Ja robiłam ten sos w robotem do robienia koktajli i miksowała go jakieś 2-3 minut na najwyższych obrotach.
Sos po zmiksowaniu odkładamy na około 20-30 minut do lodówki aby się schłodził. Smacznego !!!