Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa surówka z kapusty odpowiednia do dań mięsnych i wegetariańskich
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88280
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 32
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88280
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 32
Składniki
Kapustę poszatkować lub pokroić w cienkie paseczki, włożyć do miski, posolić i wymieszać. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie "dusić" kapustę tak aby puściła sok.
Marchew zetrzeć na tarce i dodać do kapusty.
Cebulę pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Aby cebula była lekko strawna należy ją wcześniej pokroić i posypać solą, a następnie odcisnąć.
Wszystkie składniki wymieszać i dodać przyprawy: ocet, cukier, pieprz i ewentualnie sól, jeśli za mało dodano do kapusty. Dodać koper, ale niekoniecznie. Można też dodać trochę oliwy lub oleju, ale nie jest to konieczne.