Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka surówka do obiadu, smaczna i zdrowa.
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88281
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 36
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88281
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 36
Składniki
Z cykorii wyciąć gorzki głąb, pokroić w paseczki.
Marchewkę, jabłko ze skórką i cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do musztardy dodać cukier i wymieszać. Stopniowo dodawać olej i ciągle mieszać. Po dodaniu oleju konsystencja się zwiększa ( dodać tyle oleju ile chcemy , im więcej tym więcej musztardy). Musztarda fajnie komponuje się z surówką ma smak słodko - kwaśny.
Musztardę dodać do surówki, dodać pieprz , sól wymieszać. Pozostawić w lodówce na 15 min. Posypać natką przed podaniem. Życzę smacznego:)