Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 61
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 61
Składniki
Do miseczki wycisnąć sok z cytryny ,dodać cukier ,rozmieszać aż cukier się rozpuści. Miąższ awokado wybrać porcjami przy pomocy łyżeczki ,skropić sokiem z cytryny z cukrem ,obsypać dużą szczyptą soli i pieprzu ,polać oliwą, odstawić na ok. 5 min. W tym czasie drobno pokroić ogórek i szczypior, a rukolę na większe kawałki. Wszystko połączyć i dokładnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić.