Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na grzyby juz się zaczął , przynosimy tyle grzybów że nie wiemy jak je suszyć. Oto moje wskazówki.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 74
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 74
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Składniki
Grzyby należy oczyścić wilgna szmatką , pędzelkiem i nożykiem. Tak oczyszczone grzyby należy ułożyc na naszych blaszkach od piekarnika, na blaszkach nalezy połozyc papier do pieczenia a nie gazetę, gdyż do gazety grzyb się przyklei. Wstawiamy do piekarnika , tak jak na fotce , ustawiamy temperaturę 60 stopni z termoobiegiem, Suszymy kilka godzin przy otawrtych drzwiczkach. Ja grzyby suszę kilka godzin. Na drugi dzień jeszcz dosuszam w piekarniku z temperaturze 50 stopni z termoobiegiem , też przy otwartych drzwiczkach. Zobacz filmik. Grzyby muszą byc tak suche jak cipsy, wowczas możemy je przechowywać kilka lat.