Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy brakuje pomysłów na surówkę do obiadu, z pomocą zawsze przyjdzie czerwony burak. Zdrowy, pełen witamin i bardzo smaczny, zwłaszcza po ugotowaniu lub upieczeniu. W tym przepisie burak gra główną rolę i nie daje się zdominować dodatkom. Dodatkowym atutem tej obiadowej sałatki do jest fakt, że robi się ja bardzo szybko. Spróbuj, nie pożałujesz.
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88281
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 36
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88281
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 36
Składniki
Buraki gotujemy ok. godzinę, by nie były zbyt miękkie. Gdy wystygną obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę. dodajemy do startych buraków, polewamy olejem i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszkamy i odstawiamy na chwilę, by sałatka "przegryzła się".
Sałatkę z czerwonych buraczków można też jeść samą lub jako dodatek do kanapek.