Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam sprawdzony przepis na farsz do uszek przekazywany z pokolenia na pokolenie. Dodaję tylko grzyby i cebulę.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8921
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 127
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 33
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 281
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2918
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8921
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 127
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 33
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 281
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2918
Składniki
Grzyby opłukaj , zalej wodą i zostaw najlepiej na całą noc. Następnego dnia ugotuj . Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej podsmaż cebulę na złoty kolor dopraw solą i pieprzem. Pod koniec podłej odrobinę wody żeby odparowała. Grzyby i cebulę zmiel w maszynce. Na patelni rozgrzej około 80 g masła i dodaj zmielone grzyby wraz z cebulą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem chwilę podsmaż.
Farsz jest gotowy. Gotowy farsz możemy użyć zaraz po przygotowaniu, lub zamrozić i wykorzystać w innym terminie. Smacznego.