Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze nadzienie do słodkich naleśników. Przepis pochodzi od mojej babci Irenki. Jest banalnie prosty do zrobienia, a przy tym niezwykle smaczny. Ilekroć wracam do tego przepisu, przypominam sobie wakacje spędzane na wsi u dziadków. Babcia Irenka raczyła nas takimi naleśnikami przynajmniej raz w tygodniu.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 249
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 249
Składniki
Twaróg przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy cukier, śmietanę i cynamon. Składniki mieszamy.
Gotowym farszem twarogowym wypełniamy nasze naleśniki. Około jedna łyżka twarogu na naleśnik. Z takiej porcji powinniśmy otrzymać około 6 naleśników. Zwinięte naleśniki najlepiej smakują podsmażone na maśle. Palce lizać!