Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2424
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2424
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Składniki
Grzyby namoczyłam na noc a potem ugotowałam je w niewielkiej ilości wody do miękkości, godzina będzie w sam raz. Masę zmalaksowałam doprawiłam solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodałam jajo i bułkę dla zwięzłości i podsmażoną cebulę pokrojona w kostkę dla smaku.
Wyrobiłam ciasto, mąkę wysypałam na blat, dodałam sól, wlałam olej do mąki i wymieszałam nożem, potem dodałam gorącą wodę i wymieszałam nożem, a potem dodałam jajo i wmieszałam je . Potem wyrobiłam ciasto. Dokładniej jest na: https://smaker.pl/przepis-pierogi-z-kaczki,167917,fafiatko.html Na wycięte krążki kładłam farsz zalepiałam go jak zwykłego pieroga, krawędź dodatkowo wzmacniałam widelcem, i zlepiałam końce pierogów.
Teraz wystarczy je ugotować w osolonej wodzie, około 5 minut od wypłynięcia. Smacznego :)