Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To dodatek do wigilijnych potraw np do kapusty z grzybami albo ryby
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Groch można wcześniej zamoczyć będzie gotowy w 20-30 min, ale jesli zapomnieliśmy o tym to nic się nie stało. Wrzucamy go do garnka i gotujemy wraz z kostka rosołowa i wodą, jak zacznie się dogotowywać i rozpadać wsypujemy kasze i czekamy aż kasza się ugotuje. Można podawać gęsta jeszcze ciepła mamałygę do ryby lub kapusty z grzybami. Resztę można przelać do naczynia i odstawić do wystygnięcia. Po zastygnięciu nadaje się do pokrojenia i podania na zimno.
Smacznego!