Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenny sos tatarski to doskonały dodatek do gotowanych jajek, pieczonych mięs, kiełbas i wędlin oraz domowych pasztetów. Można go wykorzystać także do przygotowania kanapek i burgerów. Jest niezwykle kremowy, z mnóstwem pysznych dodatków. Sprawdzi się na co dzień, jak i podczas większych wydarzeń, jak spotkania z rodziną czy święta. Czy różni się wiosenny sos tatarski od klasycznego przepisu? W wiosennym sosie tatarskim oprócz marynowanych grzybków i ogórków konserwowych znajdziecie również świeżą rzodkiewkę oraz sporą porcję zieleniny. Część majonezu i śmietana zostały zastąpione gęstym jogurtem naturalnym, przez co sos zyskał na lekkości.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 60
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 60
Składniki
Pieczarki, ogórki i rzodkiewki pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek drobno poszatkuj. Wszystkie składniki połącz w misce.
Do pokrojonych składników dodaj jogurt, chrzan, musztardę, majonez i przyprawy. Składniki wymieszaj.
Wiosenny sos tatarski odstaw na 2-3 godziny do lodówki, żeby smaki się przegryzły. Po tym czasie serwuj jako dodatek do mięs, wędlin, kiełbas, pasztetów, gotowanych jajek, czy kanapek.