Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs. Przechowuję taki wywar w słoiku w lodówce nawet do kilku tygodni. Ten wywar jest na pieczonym boczku i nadaje się do grochówki, fasolowej, do bigosu lub fasolki po bretońsku i co tam sobie wymyślimy.
Garnek, sitko, szpatułka, słoik
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2118
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2118
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Składniki
Może nie wygląda to apetycznie, ale definitywnie to sama kwintesencja smaku.
Zalewamy pozostały z pieczenia mięsa sos zagotowaną wodą w ilości 300-500 ml i zgarniamy brązową masę przyległą do papieru lub naczynia, w którym piekliśmy mięso za pomocą miękkiej szpatułki.
Zlewamy płyn przez przechylenie blachy do garnka, na którym umieszczamy sitko, aby otrzymać czysty wywar.
Wywar zagotowujemy w garnku, a następnie wlewamy do słoika uprzednio wyparzonego i zakręcamy pokrywkę.
Po wystudzeniu wstawiamy do lodówki i przechowujemy do kilku nawet tygodni. Używamy do zup i sosów oraz innych potraw.