Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna forma przysmaku zwanego "biednym rycerzem" - typowe danie z resztek, tym razem z czerstwego pieczywa.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 236
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 236
Składniki
Do cieplego mleka dodac 2 lyzki cukru, chalke ( musi miec co najmniej 2 dni) lub inna czerstwa butke pokroic na kromki i moczyc w mleku. Gdy sa wystarczajaco nasaczone, wycisnac mleko, zbierajac ok. 1/4 l do naczynia, dodac do niego make, jaka i sól, az powstanie ciasto nalesnikowe.
Kromki chalki obtoczyc ciastem nalesnikowym i smazyc na goracym tluszczu.
Podawac posypane cukrem z cynamonem, ew. z sosem waniliowym lub musem jabklowym.