Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam propozycję przystawki obiadowej. Jest to zasmażana młoda kapusta bez śmietany. To propozycja dla każdego kto lubi młodą kapustę, ale także dla osób uczulonych na krowie mleko. Zdrowo, szybko i smacznie!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Składniki
Kapustę umyć, przekroić na mniejsze kawałki, wyciąć twarde części i pokroić na cienkie paski. Poszatkowaną kapustę włożyć do większego garnka, wlać wodę, wsypać przyprawy i wszystko wymieszać. Kapustę gotować pod przykryciem na małym ogniu przez około 15 minut lub do momentu, aż będzie prawie miękka. Koperek umyć i drobno posiekać. Do kapusty wcisnąć sok z cytryny, dodać koperek i wymieszać. Gotować bez przykrywki jeszcze chwilę na małej mocy palnika. W międzyczasie na patelni rozpuścić masło, wsypać mąkę i dobrze wymieszać z masłem, aby nie było grudek. Mieszać tak długo, aż zasmażka się spieni. Zasmażkę dodać do kapusty, wszystko dobrze wymieszać, gotować jeszcze około 2 minut i gotowe! Smacznego!