Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do obiadu (wybornie smakują z kefirem).
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 130
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 46
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 90
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 130
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 46
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 90
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, opłukać, ponacinać w poprzek ostrym nożem nie przecinając ich do końca. Tak przygotowane ziemniaki, polać delikatnie olejem, oprószyć sola, pieprzem i ziołami prowansalskimi oraz mieloną papryką. Naczynie żaroodporne natrzeć czosnkiem i ułożyć ziemniaki. Nakryć folią aluminiową, po czym wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut, delikatnie obracając co jakiś czas. Następnie usunąć folię aluminiową, ziemniaki ułożyć nacięciami do góry, posypać resztą posiekanego czosnku i zapiekać jeszcze przez 15 minut. SMACZNEGO.