Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy zostanie Wam ugotowanych ziemniaków, to proponuje zrobić kopytka. Ale takie troszkę inne . Z dodatkiem świeżych lub zamrożonych ziół.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 678
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16768
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 105
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 678
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16768
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 105
Składniki
Ziemniaki przepuścić przez praskę. Podzielić na 4 części i w miejsce 1/4 wsypać mąkę. Dodać zioła i jajko.
Składniki wymieszać i wyrobić na ciasto. Utworzyć kulę.
Z ciasta formować wałeczki , a następnie pokroić na kopytka. Przełożyć na posypaną mąką deskę.
Kopytka wrzucać do wrzącej osolonej wody o krótko gotować. 2-3 minuty. Wyjąć i są już gotowe.
Moja propozycja podania: kopytka , rumsztyk z cebulką i mix sałat z pestkami. Smacznego!!!