Przepisy na letnie drinki i koktajle od Rodziny Braun

Lato przywitało nas falą upałów i żarem lejącym się z nieba. Marka Braun, wspólnie z Markiem Posłusznym - mistrzem świata barmanów w kategorii flair - podpowiadają, w jaki sposób ochłodzić się w ciepłe dni.

GREEN GARDEN

  • 5 plasterków ogórka
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 15 ml soku z cytryny
  • 10-15 ml syropu ogórkowego
  • Top up: woda gazowana
  • (opcja alkoholowa z ginem)

Szkło: typu highball

Dekoracja: plaster ogórka oraz rozmaryn

Lód: kruszony

Sposób przygotowania: w wysokim szkle za pomocą muddlera ugniatamy plasterki ogórka, przetarty w rękach rozmaryn wrzucamy do środka, dodajemy lód, a następnie wlewamy wszystkie składniki do środka.

ASIAN TEA

  • 60 ml tłoczonego soku jabłkowego
  • 40 ml zielonej herbaty
  • 15 ml syropu z zielonej herbaty
  • 4 plastry ogórka
  • 6 listków mięty
  • (opcja alkoholowa z koniakiem)

Szkło: typu highball

Dekoracja: szczyt mięty

Lód: Kości
Sposób przygotowania: Wymieszaj wszystkie składniki w shakerze, przelej do wysokiej szklanki i udekoruj szczytem mięty.

DETOX

  • 10 listków szpinaku
  • 2 plasterki ananasa
  • 1/3 banana
  • 120 ml tłoczonego soku jabłkowego (opcja fit: 120 ml wody)

Szkło: typu highball

Lód: kruszony

Sposób przygotowania: Zblenduj wszystkie składniki za pomocą Braun Multiquick 9 i przelej do wysokiej szklanki.

FORMA

  • 2 plasterki imbiru
  • 2 cząstki pomarańczy
  • 5 ml soku z limonki
  • 6 listków mięty
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego lub 10 ml syropu cukrowego
  • top up woda gazowana

Szkło: typu highball lub cała pomarańcza

Dekoracja: szczyt mięty

Lód: Kości
Sposób przygotowania: w shakerze za pomocą muddlera ugniatamy plasterki imbiru i cząstki pomarańczy. Dodajemy kostki lodu, sok z limonki, liście mięty i cukier lub syrop. Całość shakujemy, przelewamy do wysokiej szklanki i uzupełniamy wodą gazowaną. Dekorujemy szczytem mięty.

MORNING SHOT

  • 100 ml soku pomidorowego
  • 4 plasterki bazylii
  • plaster czerwonej cebuli
  • plaster czerwonej papryki
  • 10 ml soku z cytyryny
  • szczypta soli
  • 2 szczypty pieprzu mielonego
  • 8-10 kropli sosu Worcestershire
  • 4 krople sosu Tabasco

Szkło: typu highball

Dekoracja: Seler naciowy

Lód: Kości
Sposób przygotowania: Zblenduj wszystkie składniki za pomocą Braun Multiquick 9 i przelej do wysokiej szklanki wypełnionej kostkami lodu.
Przepisy przygotował Marek Posłuszny - trzykrotny mistrz świata w kategorii flair, współwłaściciel agencji barmańskiej Flair Factory

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 127

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 65

15 min
4
30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2