Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burak jako warzywo jest wielce niedoceniany. Sok z buraka bogaty jest w przeciwutleniacze, chronią nasze komórki, wykazuje działanie przeciwzapalne, zmniejszają ryzyko wystąpienia chorób nowotworowych oraz spowalniają procesy starzenia.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 221
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 221
Składniki
Obieramy buraki ze skórki. Ja mam wypóbowane miejsce gdzie kupuję to warzywo i są one bardzo słodkie same w sobie.
Zaczynamy wyciskać sok z buraków.
Myjemy selera, obieramy kiwi i również z zielonych składników wyciskamy sok.
I tak oto mamy piękny czerwony słodki sok. Ważne jest, aby buraki używane do tego soku były dobrej jakości i smaku. Do całości dodajemy trochę soli i pieprzu wg Waszego uznania.
I tak oto mamy coś pysznego, zdrowego i picie regularne tego soku daje wiele dobrego dla naszego organizmu.