Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Eggnog – napój anyżowy"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 165
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 165
Składniki
<strong>Przepis przysłała Paulina Jakubczak z Zawiercia</strong>
Miąższ z laski wanilii, mleko, łyżkę cukru, cynamon (mielony i korę) oraz anyż zagotuj. Zdejmij z ognia. Jajko ubij na puszystą masę. Miksując, wlewaj po pół łyżeczki mleka (uważaj, by jajko się nie ścięło).
Napój podgrzej do 75-80°C, mieszając. Podawaj ciepły lub na zimno.
czas przygotowania: 10 min, ilość porcji: 1, cena za porcję: 1,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie