Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cenne minerały i witaminy przejdą do naszego czerwonego wina, a ocet jabłkowy z pokrzywą jest wyśmienity do naszych sałatek. Zapraszam na film na mój kanał na Youtube-Mangiare u Ewki
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5942
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5942
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Wino przelać do karafki, pokrzywy umyć i osuszyć. Wrzucić do karafki z winem , pozostawić na 15 minut, po czym możemy się delektować wyśmienitym eliksirem. Wszystkie cenne minerały i witaminy połączyły się z winem. Takie wino to samo zdrowie. W starożytności nazywali pokrzywę zielonym złotem .
Do butelki z octem jabłkowym wrzucic 3 gałązki umytych pokrzyw i pozostawić na kilka dni. Taki ocet jest źródłem cennych minerałów i witamin , używamy do doprawiania naszych potraw. Zapraszam na film na mój kanał na Yotutube