Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca czekolada jest idealna do rozgrzania się w chłodne dni.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 147
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 866
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 147
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 866
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Składniki
Kruszymy czekoladę na kostki. Jeśli zostaną jakieś resztki, możemy je utrzeć, żeby później udekorować nią napój.
Podgrzewamy mleko ze śmietanką.
Dodajemy czekoladę i równocześnie mieszamy. Możemy dodać też cynamon.
Mieszamy i dalej podgrzewamy aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Zostawiamy na 5-10 minut, żeby troszkę wystygła.
Nalewamy do kubków przez sitko.
Opcjonalnie możemy udekorować piankami i startą czekoladą. Smacznego!