Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorącą czekolada jest nieodłącznym elementem okresu świątecznego, idealna na zimowe wieczory, błyskawicznie poprawia nastrój.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 246
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 246
Składniki
Do rondelka wylej śmietanę i mleko. Podgrzej ale nie doprowadź do wrzenia. Dodaj połamane czekolady i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Dodaj szczyptę soli i przyprawy do smaku. W razie potrzeby dodaj cukier.
Czekoladę przelej do kubków. Jeśli chcesz możesz dodać bitą śmietaną.
Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu. Idealna na zimowe wieczory. Polecam.