Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka czekoladowa pokusa, idealna na wieczorny relaks
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
1 i 1/4 szklanki cukru wymieszać z połową soku z pomarańczy. W międzyczasie rozgrzać garnek i wrzucić mieszankę do niego. Cały czas mieszać. Doprowadzić ją do płynnej postaci i poczekać aż zbrązowieje do pożądanego odcienia.
Zagrzać mleko i rozpuścić w nim czekoladę. Powoli wlać karmel do czekolady, cały czas mieszając. Odrobinę karmelu zostawić do dekoracji.
Ubić śmietankę dodając resztę cukru. Gdy śmietana jest już ubita, powoli wlać resztę soku, cały czas mieszając śmietanę.
Czekoladę wlać do kubka/szklanki/pucharka i udekorować bitą śmietaną. Na górę nalać łyżkę karmelu.