Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny , aromatyczny i rozgrzewający grzaniec z wina . Doskonały na zimowe wieczory .
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Do wysokiego garnka wlewam dokładnie tyle wina ile potrzebuję . Odmierzam porcje szklanką . Wino grzeję tak długo aż będzie gorące . Z garnka unosi się cudowny aromat . Tak zagrzane wino przelewam do szklanek . Do szklanki ok 250 ml dodaję 3 goździki oraz plaster pomarańczy razem ze skórką. Jeżeli ktoś lubi może dodać szczyptę cynamonu lub specjalnej przyprawy do grzańca . Gwarantuję , że będzie smakowało oraz że napój dobrze nas rozgrzeje . Polecam. Małgośka w Kuchni https://www.malgoskawkuchni.com/2020/12/grzane-wino.html