Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla grzańca z czerwonego wina.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 259
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 259
Składniki
Wlewamy wino do garnka. Dodajemy cukier, gałkę muszkatołową, goździki, sok z mandarynki, rodzynki, szczyptę rozmarynu i imbir. Gotujemy wino na wolnym ogniu cały czas mieszając (nie doprowadzamy wina do wrzenia). Wino wlewamy do kubeczków (przecedzamy je). Tuż przed podaniem dodajemy miodu (1 łyżeczka), plasterek mandarynki i cytryny. Gotowe :)