Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Herbata na upały"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 217
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 217
Składniki
Wyparz wrzątkiem imbryk. Do tak rozgrzanego wsyp do środka herbaciane listki. Zalej połową wrzątku. Dołóż kilka rozgniecionych liści mięty (lub nasiona kardamonu), posłodź cukrem lub miodem (przynajmniej po łyżeczce na szklankę). Dopełnij gotującą się wodą. Zaparzaj 5-7 minut.
Nalej herbatę do szklanek, trzymając imbryk wysoko, aby „napowietrzyła się” .Źródło: Olivia