Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Imbirowa herbata"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 72
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 214
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 72
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 214
Składniki
Do czajniczka wrzuć 4 torebki herbaty. Zalej litrem wrzątku. Korzeń imbiru obierz, pokrój cieniutkie plasterki. Wrzuć do czajniczka z herbatą. Czajnik przykryj i odstaw na kilka minut, aby herbata mogła się dobrze zaparzyć.
Dodaj 4 łyżki soku wyciśniętego ze sparzonej pomarańczy. Cytrynę wyszoruj starannie, również sparz, pokrój w plasterki. Herbatę rozlej do 4 szklanek, dopraw do smaku naturalnym miodem. Do każdej porcji wrzuć plasterki cytryny. Dekoruj świeżymi ziołami.
porcje , czas ok. 15 min; porcja – 120 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety