Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Indyjskie mango lassi"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Składniki
Dojrzały owoc mango umyj, obierz ze skórki, usuń pestkę. Miąższ pokrój na kawałki. Przełóż do kielicha blendera. Skrop sokiem wyciśniętym ze sparzonej limonki. Wlej sok jabłkowy.
Przygotowane zmiksuj. Dodaj mleko kokosowe z puszki. Raz jeszcze całość bardzo dokładnie zmiksuj. Mango lassi dopraw do smaku mielonym cynamonem oraz szczyptą kardamonu. W razie potrzeby, napój możesz dosłodzić naturalnym płynnym miodem. Podawaj po schłodzeniu.
Porcja – 260 kcal, cena 5 zł, 2 porcje czas ok. 10 min;Źródło: Świat kobiety