Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaję przepis na zrobienie bardzo smacznej wódki, Jałowcówki (wódka myśliwych), idealnej z zimnym tonikiem.
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 220
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 280
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 220
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 280
Składniki
Do butelki wrzucamy 40 zgniecionych ziaren jałowca, igły z sosny i łyżeczkę miodu akacjowego, wlewamy 0,7 l. wódki i mieszamy tak długo aż rozpuści się miód. Odstawiamy na 14 dni w ciemne miejsce. Nalewka powinna zmienić kolor na złoty i mieć delikatny smak jałowca. Nalewka jest gotowa do picia, owoce jałowca możemy zostawić w butelce. Pijemy mocno schłodzoną, najlepiej z oryginalnym tonikiem. Na zdrowie :)