Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawa holenderska parzona na zimno. Zainspirowana artykułem na smaker.pl :)
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 265
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 62
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 65
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5374
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 265
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 62
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 65
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5374
Składniki
Kawę wsypujemy do zaparzacza (4 do 5 łyżeczek), i przykrywamy sitkiem.
Zalewamy wodą w temperaturze pokojowej i chowamy do lodówki.
Pozostawiamy ją na 12 do 24 godzin, w zależności jak mocną chcemy osiągnąć.
Po tym czasie jest już gotowa do picia. Można podawać z mlekiem i kostkami lodu.