Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Składniki
Mleko wlej do rondelka, lekko podgrzej. Dodaj przecier dyniowy, wsyp cukier oraz cynamon.
Wymieszaj i dalej podgrzewaj . W trakcie podgrzewania ubijaj zawartość rondelka ręczną trzepaczką, aby powstała puszysta piana.
Kiedy mleko z dynią się zagotują, rozlej je do 3 szklanek. Do każdej wlej trochę gorącej kawy.
Late podaj podaj udekorowane kleksem bitej śmietany i posypane cynamonem.Źródło: Bella Relaks