Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawa mrożona w upalne dni zastępuje zwykłą kawę. Warto szukać nowych pomysłów i eksperymentować z nowymi opcjami. A to wynik jednego z eksperymentów – wyśmienita kawa kokosowa z mlekiem kokosowym.
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 214
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 55
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 214
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 55
Składniki
Kawę słodzimy do smaku. Wystudzoną kawę wlewamy do blendera z funkcją kruszenia lodu (lub do shakera czy słoika, który szczelnie zamkniemy i będziemy energicznie potrząsać aż do uzyskania piany). Wrzucamy lód, dodajemy mleko kokosowe i mieszamy. Przelewam do szklanki, dodajemy ulubione lody (możemy je pominąć) i dekorujemy wiórkami kokosowymi.