Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kawa z dodatkiem advocatu, idealna na jesienne dni :)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Do wysokiej szklanki nalać trochę advocata. Następnie delikatnie, najlepiej po ściance szklanki, dolać mleka (najlepiej ciepłego, spienionego) do wysokości 3/4 szklanki. Następnie w ten sam sposób dodać do całości zaparzonej kawy. Na wierzch można dać bitą śmietankę. Ja zarówno kawę jak i mleko przygotowuję z ekspresu, ale myślę, że zwykła kawa parzona także nada się do tego napoju :)