Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kawę, lubię różne eksperymenty z jej udziałem – tak jak na przykład orzeźwiającą kawę z miętą – to wspaniały napój. We Włoszech czy Hiszpanii, kawa z miętą (i pieprzem) jest bardzo popularna. Pije się ją na zimno, jak i na ciepło, z ulubionymi dodatkami – mlekiem, cukrem, bitą śmietaną, cytryną, kostkami lodu. Poniżej jeden z najprostszych pomysłów, który gorąco polecam.
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 196
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 196
Składniki
Kawę oraz 2-3 listki mięty zalać gorącą, zagotowaną wodą (lub do gorącego espresso dodać miętę). Dodać szczyptę cynamonu, cukier do smaku. Opcjonalnie można dodać do kawy mleko lub śmietankę. Kawę podać tuż po przygotowaniu.