Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedrogi,prosty i doskonały alkohol dla Pań lubiących kokosowe smaki ;)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Do szczelnie zamykanego słoika wsyp wiórki kokosowe i zalej spirytusem. UWAGA! Wiórki trzeba "moczyć" około tygodnia przynajmniej raz dziennie silnie wstrząsając.
Do wysokiego naczynia przecedzić przez gazę spirytus. Wiórki bardzo mocno odcisnąć,odzyskując jak najwięcej płynu.
Miksując wlewać do alkoholu cienką strużką mleko słodzone,póżniej mleka niesłodzone. Płyn zgęstnieje,ale to normalne ;)
Alkohol przechowywać w lodówce.
Zależnie od naszych upodobań można dodawać mniej mleka słodzonego - drink będzie mniej słodki. Życzę smacznego!