Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Koktajl jogurtowo-jagodowy"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1737
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1737
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Jagody umyj i przebierz (jeśli są mrożone, lekko rozmroź). Następnie odłóż dwie łyżki owoców do posypania napoju.
Resztę jagód zmiksuj, dodając część (około 1/3) jogurtu naturalnego i trochę cukru. Wlej do wysokich szklanek.
Wlej po łyżce syropu malinowego i zamieszaj. Resztę jogurtu posłodź miodem, wymieszaj, wlej do szklanek.
Koktajlu już nie mieszaj (aby miał „warstwy”). Posyp odłożonymi jagodami, orzechami, udekoruj miętą lub melisą.Źródło: Świat kobiety